Inspirerande cafékväll i Bergslagskyrkan när Jonas berättar om sitt liv

Tisdagen 23 januari, klockan 18.00, blir det cafékväll i Bergslagskyrkan. Då kommer Jonas Helgesson på besök. Jonas berättar bland annat om hur det var att växa upp med en CP-skada. Jonas Helgesson är en härlig inspiratör som talar om funktionsnedsättning, motivation och bemötande och utgår mycket från sina egna livserfarenheter.

Allt börjar klockan 18:00. Inget inträde och ingen anmälan krävs. Vi hälsar er alla välkomna till denna inspirerande kväll tillsammans med Jonas.

Lite mer information från Jonas egen hemsida:
Jonas Helgesson är grabben som föddes 1978 och fick vid förlossningen en svår CP-skada. Fram till 10-årsåldern använde han i rullstol, men som tonåring bestämde han sig för att inte bli en av ”Hjälpmedelscentralens stammisar”. Han utmanade sig själv och sin omgivning, tränade upp sin fysiska förmåga och har idag både körkort för bil och grönt kort på golfbanan. Jonas har i sitt yrkesval gått sin egen väg. Trots omgivningens skepsis har han förverkligat sin dröm om att försörja sig på att tala och skriva för andra. Som föreläsare, ståuppare, skribent och författare beskriver han både förtvivlan i sina begränsningar och glädjen i den stund då begränsningarna övervinns. Jonas är ett föredöme och en förebild för oss alla. Hans föredrag och artiklar pekar på kraften i att inte ge upp och att tro på sin egen förmåga oavsett vad omvärlden säger och tycker.