Lyssna igen: Anna predikade om att tillbe i ande och sanning

 

Söndagen den 19 september fortsatte Anna på sin predikoserie Bön och tillbedjan. I del 11 av serien Bön & tillbedjan låg fokus på ”att tillbe i ande och sanning”.

Du kan lyssna på predikan i spelaren nedanför eller på sidan Predikan 2018. Du kan också lyssna i din telefon, mer om hur du gör det läser du här!

Anna baserade undervisningen på Joh 4:16-30 i Nubibeln:

 Men Jesus sa: ”Gå och hämta din man!”

”Jag har ingen man”, svarade kvinnan.
”Du har rätt när du säger att du inte har någon man”, sa Jesus.  ”Du har haft fem män och den du har nu är inte din man. Där höll du dig till sanningen.”
”Herre”, sa kvinnan, ”jag ser att du är en profet. Våra förfäder har tillbett på det här berget, men ni säger att den plats där man ska tillbe finns i Jerusalem.”
Jesus sa till henne: ”Tro mig, kvinna det kommer en tid då det varken är på det här berget eller i Jerusalem som ni ska tillbe Fadern. Ni tillber vad ni inte känner. Vi tillber vad vi känner eftersom räddningen kommer från judarna. Men den tid kommer, ja, den har redan kommit, då sanna tillbedjare tillber Fadern i ande och sanning, för det är sådana tillbedjare Fadern söker.  Gud är Ande och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning.” Kvinnan sa: ”Ja, jag vet att Messias ska komma, han som kallas Kristus, och när han kommer ska han förklara allt för oss.”
Då sa Jesus till henne: ”Det är jag, den som talar till dig.”
Just då kom hans lärjungar tillbaka. De blev mycket förvånade över att han talade med en kvinna, men ingen av dem frågade honom varför han talade med henne eller vad de talade om.
Men kvinnan lämnade sin vattenkruka vid brunnen och gick tillbaka till staden och sa till alla: ”Kom så får ni träffa en man som kunde säga mig allt vad jag har gjort! Kan han vara Messias?” Och folket strömmade ut från staden för att träffa Jesus.