Lyssna igen: Anna predikade om ”Paulus viktigaste bön om att förstå Guds plan”

Idag var det dags för  del nio i predikoserien ”Bön och tillbedjan” som Anna håller för oss i Bergslagskyrkan. Dagens ämne var ”Paulus viktigaste bön om att förstå Guds plan”.

Undervisningen baserades på Efesierbrevet 1:15-23 (Från NUB):

Paulus tackar för församlingen och ber om andlig vishet

15 Ända sedan jag fick höra om er tro på Herren Jesus och om er kärlek till alla de heliga 16 har jag ständigt tackat Gud när jag har bett för er. 17 Jag ber att vår Herre Jesus Kristus Gud, härlighetens Fader, ska ge er vishetens och uppenbarelsens Ande, så att ni lär känna honom mer. 18 Jag ber att era hjärtan ska upplysas, så att ni inser vad det är för hopp han har kallat er till och vilka härliga rikedomar som han låter de heliga få ärva, 19 och hur otroligt stark hans kraft är för oss som tror. Det är samma mäktiga kraft 20 som han lät verka i Kristus, när han uppväckte honom från de döda och satte honom på sin högra sida i himlen, 21 högt över alla härskare, makter, krafter och auktoriteter, över alla namn som kan nämnas, såväl i den här tidsåldern som i den kommande. 22 Allt lade han under hans fötter, och honom som är huvud över allting gjorde han också till huvud för församlingen. 23 Församlingen är hans kropp, fullheten av honom som uppfyller allt i allting.

Du kan lyssna på predikan i spelaren nedanför, alternativt gå till sidan Predikan 2018. Du kan också lyssna på undervisningen i din telefon, läs mer om hur man gör det genom att läsa här!

Välkommen att lyssna!