Lyssna igen: Anna predikade om vad advent handlar om – en förberedelse för att möta frälsningens konung

Söndagen den 2 december firade vi första advent tillsammans med Missionskyrkan. Anna predikade för oss om advent som en en förberedelse för att möta frälsningens konung. Du kan lyssna på undervisningen i spelaren här nedanför eller gå in på sidan Predikan från 2018. Om du vill lyssna i din smarta telefon kan du läs mer om hur man gör det här.

Anna grundade sin predikan på Upp 3:14-22 som du kan läsa här nedanför:

Till församlingen i Laodikeia
14 Och skriv till ängeln för församlingen i Laodikeia:
Så säger han som är Amen, det trovärdiga och sanna vittnet, början till Guds skapelse.
15 Jag känner dina gärningar, du är varken kall eller varm. Om du ändå vore kall eller varm!
16 Men nu är du ljum och varken varm eller kall, och därför skall jag spy ut dig ur min mun.
17 Du säger: jag är rik, jag har vunnit rikedom och saknar ingenting. Och du förstår inte att just du är eländig och ömkansvärd och fattig och blind och naken.
18 Jag råder dig att hos mig köpa guld som har renats i eld så att du blir rik, och vita kläder så att du kan klä dig och dölja din skamliga nakenhet, och salva att smörja dina ögon med så att du kan se.
19 Jag tillrättavisar och tuktar alla dem jag älskar. Visa iver och vänd om!
20 Se, jag står vid dörren och bultar. Om någon hör min röst och öppnar dörren skall jag gå in till honom och äta med honom och han med mig.
21 Den som segrar skall jag låta sitta hos mig på min tron, liksom jag har segrat och sitter hos min fader på hans tron.
22 Du som har öron, hör vad Anden säger till församlingarna!”