Lyssna igen: Per-Olov Skoog predikade för oss om hur Gud ser oss alla

Söndagen den 12 augusti hade vi LP-stiftelsen på besök och bjöds på fin musik och flera starka vittnesbörd.

Per-Olov Skoog är pastor hos LP-stiftelsen predikade för oss om hur Gud ser oss alla, oavsett var vi står i livet. Han grundade sin undervisning på Apostlagärningarna 8 och vers 26 och framåt (se nedanför).

Du kan lyssna på predikan i spelaren nedanför eller genom att gå till sidan ”Predikan 2018”. Om du vill lyssna i din smarta telefon kan du läsa mer om hur man gör det här! Välkommen att lyssna!

Filippos och den etiopiske hovmannen

26 En ängel från Herren sade till Filippos: ”Gå nu vid middagstiden ut på vägen som leder från Jerusalem ner till Gaza. Den ligger öde.” 27 Han gick genast. Då kom där en etiopier som var mäktig hoveunuck hos kandake, den etiopiska drottningen, och hade ansvaret för hela hennes skattkammare. Han hade farit till Jerusalem för att tillbe Gud 28 och var nu på väg hem och satt i sin vagn och läste profeten Jesaja. 29 Anden sade till Filippos: ”Gå fram till vagnen och håll dig intill den.”30 Filippos skyndade fram, och när han hörde mannen läsa profeten Jesaja frågade han: ”Förstår du vad du läser?” – 31 ”Hur skulle jag kunna det utan att någon vägleder mig?” svarade mannen. Och han bad Filippos stiga upp och sätta sig bredvid honom. 32 Skriftstället som han läste var detta:

Liksom ett får som leds till slakt,
liksom ett lamm som är tyst inför den som klipper det
öppnade han inte sin mun.
33 Genom förödmjukelsen blev hans dom upphävd.
Vem kan räkna hans efterkommande,
när hans liv nu upphöjs från jorden?

34 Hovmannen frågade Filippos: ”Säg mig, vem talar profeten om – sig själv eller någon annan?”35 Filippos tog då till orda, och med skriftstället som utgångspunkt förkunnade han budskapet om Jesus för honom. 36 När de färdades vägen fram kom de till ett ställe med vatten, och hovmannen sade: ”Här finns vatten. Är det något som hindrar att jag blir döpt?” 38 Han lät stanna vagnen, och båda två, Filippos och hovmannen, steg ner i vattnet, och Filippos döpte honom. 39 4När de hade stigit upp ur vattnet ryckte Herrens ande bort Filippos, och hovmannen såg honom inte mer; han fortsatte sin resa, fylld av glädje