Vi söker: Vikariat föreståndare Gåvan Secondhand

Vikariat föreståndare Gåvan Secondhand

Gåvan, secondhandbutik är en väletablerad verksamhet som funnits i Nora i 27 år. Butiken ägs och drivs av Bergslagskyrkan och har ett samarbete med PMU (www.pmu.se).

Målet med Gåvan är att:

Vara en plattform för församlingen och på det sättet göra evangeliet mer känt i Nora.

Samla in medel till olika sociala projekt både lokalt och internationellt. Allt överskott går oavkortat till välgörenhet.

Vara en social mötesplats för volontärer och andra medarbetare, gåvogivare och kunder.

Skapa sysselsättning för människor utanför den reguljära arbetsmarknaden.

Om tjänsten:

Tjänsten delas idag av två personer fördelat på 80 respektive 20 %.

Vi söker en vikarie för tjänsten på 80% med tillträde snarast, då nuvarande föreståndare gått på föräldraledighet

Som föreståndare på Gåvan kombinerar du tjänsten som butikschef och arbetsledare. Det innebär att du är ansvarig för all kontakt med volontärer, myndigheter och andra medarbetare. Har en del administration, beställning av material, administration av sociala medier och kontakt med gåvogivare och kunder.

Samtidigt genom ditt eget genomförande av arbetet också leder och utvecklar andra. Du jobbar alltså mycket praktiskt.

Den vi söker:

Som person är du någon som brinner för att Gåvan ska fortsätta bli en tydlig plattform för evangeliet och en social mötesplats.

Du är ordningsam, resultatinriktad och tydlig i din kommunikation.

Du kommer att ha ett extra ansvar för vissa av de varugrupper som är representerade i butiken, så har du kunnande inom husgeråd, mode, möbler, textil eller liknande så är det en fördel.

Du bör ha erfarenhet av liknande jobb och älska secondhand. Men du kan också komma med annan viktig erfarenhet som kan bidra i vår butik.

Din sociala förmåga är mycket viktig och vi kommer att utgå från personlig lämplighet.

Du har ett öppet och representativt sätt och du har god förmåga att utveckla och leda människor utifrån deras egna förutsättningar.

Du som söker …

✔ Är en personligt kristen

✔ Kan utbilda, motivera och inspirera butiksmedarbetare

✔ Har erfarenhet av att arbetsleda andra