Socialt arbete

Evangeliet kallar oss som Guds församling att vara Jesu händer och fötter i samhället. Utifrån Matteusevangeliet kap 25, vers 31-46, förstår vi att det vi gör för andra människor, speciellt de utsatta, det menar Jesus att vi har gjort för Honom själv.

Vi är kallade att komma med ljus och hjälpa till där vi kan.

Mötesplatsen – LP kontakten

Mötesplatsen är just som det låter, en mötesplats för vem som helst. Det är en öppen verksamhet dit man får komma som man är. Alla är välkomna, tisdagar och onsdagar, 09-12. På plats möts man av ansvariga, Birgitta Skoglund med flera. Mötesplatsen består av enkelt umgänge, fika och en andakt.

Verksamheten är kopplad till LP verksamheten, socialt arbete på kristen grund. Här kan du läsa mer om LP-verksamheten | VI BRYR OSS inte om varifrån du kommer, bara vart du är på väg.

Gåvan Second Hand i Nora

Bergslagskyrkan i Nora bedriver också sitt sociala arbete genom en 2nd hand butik, Gåvan, i samarbete med pingstmissionens utvecklingsarbete, PMU. Gåvan finns helt enkelt till för att betjäna människor i Nora med ett mer meningsfullt liv av sysselsättning och gemenskap. All ekonomisk vinst går till att möta behov, både i Nora men också utöver vår värld till hjälp för människor som är hårt drabbade på olika sätt.

Gåvan kännetecknas av glädje, generositet, och gemenskap. Glädje för de som jobbar i butiken och för de som fyndar bland varorna. Generositet genom att människor ger fina saker som säljs vidare och gemenskap som uppstår mellan människorna på plats.

 

Öppettider

Torsdagar: 10-16

Lördagar: 10-14

Inlämning måndagar: 10-16

(Julstängt: lör 24/12, mån 26/12, tor 29/12, lör 31/12, mån 2/1, tor 5/1 och lör 7/1)

Föreståndare Gåvan Second Hand

Föreståndare Gåvan

Karen Souza

073-335 08 52
karen@gavannora.se

Föreståndare Gåvan

Eduardo Souza

076-023 53 32
eduardo@gavannora.se